Boek
Nederlands

James Blond en de vermiste rapper

Fred Diks (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
James Blond en de vermiste rapper
×
James Blond en de vermiste rapper James Blond en de vermiste rapper

James Blond en de vermiste rapper

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Twee rappers geven een workshop bij Kim en James Slimpelveld op school. Een paar dagen later wordt een van de rappers ontvoerd. Een interessante zaak voor Blond en Slim! Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Hiphop
Titel
James Blond en de vermiste rapper
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
111 p. : ill.
ISBN
9789020673920 (hardback)

Besprekingen

Na een workshop van twee bekende rappers op school blijkt later tijdens het optreden dat een van hen, MC Mo, ontvoerd is. Er wordt nog aan een publiciteitsstunt gedacht, maar hij blijkt echt ontvoerd te zijn. De tweeling Kim en James Slimpelveld, die een eigen detectivebureau (Blond en Slim) hebben, gaan naar hem op zoek. Ook moeten ze op zoek naar de portemonnee van een oude man die gestolen is. En hun moeder speelt in een soap die te lage kijkcijfers heeft en daardoor van de buis moet verdwijnen als er niet snel een stunt komt om kijkers te trekken. Weinig realistisch tweede deel uit de serie 'James Blond'*, met de nodige stereotypen (onder meer over motorrijders). Geen van de vele thema’s wordt echt uitgewerkt, waardoor een nogal oppervlakkig, amper geloofwaardig verhaal overblijft en ook de personages niet uit de verf komen. Het taalgebruik is soms gekunsteld (wat zeker geldt voor de rap-teksten). De kleine zwart-witillustraties volgen de tekst en zijn een rustpunt voor de minder …Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties