Boek
Nederlands

James Blond in actie!

Fred Diks (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
James Blond in actie!
×
James Blond in actie! James Blond in actie!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De blonde tweeling James en Kim Slimpelveld begint een detectivebureau onder de naam Blond en Slim. Nu nog een klus. Maar dat valt niet mee. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Parkour
Titel
James Blond in actie!
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
128 p.
ISBN
9789020673913 (hardback)

Besprekingen

De blonde tweeling James en Kim Slimpelveld begint een detectivebureau onder de naam Blond en Slim. Voordat het bureau goed en wel is opgericht heeft het tweetal al een winkeldief staande kunnen houden, doordat ze als heuse freerunners een snelle achtervolging over de daken konden inzetten. Hun eerste echte zaak lijkt echter een stukje minder cool. De tweeling komt langs ene mevrouw Van der Peer die de helft van de appels van haar appelboom mist. Iemand moet die hebben gestolen en de tweeling mag dat gaan onderzoeken. Maar bij toeval ontdekken James en Kim daarbij ook iets heel anders. Op luchtige toon en wensvervullende wijze geschreven, weinig realistisch detectiveverhaal met aangeharkte dialogen en veel flauwe woordgrapjes. De toevalligheden en stereotypen zijn niet van de lucht en het taalgebruik is nadrukkelijk populair, waardoor de hier en daar per ongeluk gebruikte archaïsche uitdrukkingen nog meer dan gebruikelijk uit de toon vallen. In alle opzichten geen hoogvlieger. Eventue…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties