Boek
Nederlands

Een echte nummer 10

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
Het lijkt de laatste tijd wel alsof Koen niet meer kan scoren. Hij snapt er niets van. Misschien gaat het beter als hij op een andere plek gaat spelen. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI 5
Titel
Een echte nummer 10
Auteur
Fred Diks Ivan & Ilia
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
-Alkmaar: -Kluitman, 2010
62 p. : ill.
ISBN
978-90-206-4853-9

Besprekingen

De laatste tijd gaat het niet zo goed met het team van FC Top. Koen snapt het niet. Normaal scoort hij bijna elk wedstrijd, maar nu lukt het niet. Misschien gaat het beter als hij op een andere plek gaat spelen. Tiende deel uit de serie 'Koen Kampioen'*. Het verhaal, dat uit tien hoofdstukken bestaat, laat zich vlot lezen, AVI-M5. Er zitten veel voetbalfragmenten in, wat de echte voetballiefhebbers zeker zullen waarderen. Begrijpelijk taalgebruik met veel dialoog. Het boek is verlevendigd met enkele vrij clichématige zwart-witillustraties van wisselend formaat die weinig aan het verhaal toevoegen. Herdruk van het boek, nu met twee meeleescd's (ca. 126 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Met een voorwoord van nummer 10, Rafael van der Vaart. Op het omslag staan Koen en zijn vrienden om profvoetballer Luka van de Bos heen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties