Makkelijk lezen
Engels

The secret garden

Frances Hodgson Burnett (auteur), Jane Bowie (bewerker), Philip Giordano (illustrator)
Een onuitstaanbaar meisje en haar even vervelende neefje veranderen in twee gewone, aardige kinderen door de ontdekking van een geheime tuin en door de vriendschap met een jongen die erg veel van de natuur houdt.
Onderwerp
Geheimen
Titel
The secret garden
Auteur
Frances Hodgson Burnett
Bewerker
Jane Bowie
Illustrator
Philip Giordano
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Recanati: Eli, 2011
95 p. : ill. + cd
Aantekening
Geannoteerde en vereenvoudigde uitgave 800 kernwoorden
ISBN
9788853606341 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een verhaal over het onuitstaanbare maar eenzame meisje Mary, die naar haar oom in Engeland wordt gestuurd. Op het landgoed is een geheime tuin achter grote muren en een gesloten deur, waarvan de sleutel al jaren zoek is. Mary en haar even vervelende neefje veranderen in twee gewone, aardige kinderen door de ontdekking van de tuin en door de vriendschap met een jongen, die erg veel van de natuur houdt. Met cd waarop het verhaal wordt voorgelezen en zwart-wit illustraties. Niveau: onderbouw (1000 woorden). Vanaf ca. 13 jaar.

Over Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett (Manchester, 24 november 1849 – Plandome Manor, 29 oktober 1924) was een Britse roman- en toneelschrijfster. Ze is bekend door haar kinderboeken, waaronder De geheime tuin en De kleine Lord (Little Lord Fauntleroy), dat in 1921 onder de oorspronkelijke titel werd verfilmd.

Leven

Frances H. Burnett werd geboren in Cheetham Hill, Manchester, als Frances Eliza Hodgson. Haar vader stierf in 1854, toen ze drie jaar was. Haar moeder moest zien rond te komen met vijf kinderen. Het gezin leefde in grote armoede in de achterbuurten van Manchester. In 1856 emigreerde het gezin op aandringen van een oom van Frances naar Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het gezin nog even arm was, kwamen ze door deze verhuizing in een betere omgeving te wonen.

Na het overlijden van haar moeder in 1867 werd Burnett als 18-jarige hoofd van het gezin met nog twee jongere kinderen. Ze onder…Lees verder op Wikipedia