Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The secret garden

Mary komt als wees terecht in een groot landhuis. Ze ontdekt daar een ommuurde tuin waar ze niet in kan. Ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze hoort steeds een kind huilen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
The secret garden
Auteur
Frances Hodgson Burnett
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan Collector's Library, 2017
287 p.
ISBN
9781509827763

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De 10-jarige Mary verhuist van India naar haar zonderlinge oom in Engeland, op het moment dat haar ouders zijn overleden. Net als in India moet ze zich ook in Engeland alleen zien te redden. Maar haar leven verandert door drie dingen: ze komt in contact met de broer van haar bediende, die haar oog geeft voor de natuur, ze ontdekt dat ze een even oude neef heeft, die ook in eenzaamheid opgroeit en met z’n drieën ontdekken ze een geheime tuin. Tot het moment dat de kinderen in de geheime tuin terechtkomen, is het boek prettig leesbaar. Daarna wordt het langdradig en soms zelfs hoogdravend en te beschouwend. De schrijfster doet vermoeden, dat de tuin een metafoor is voor het leven of misschien zelfs religieuze aspecten heeft. De klassieker blijft vooral in het eerste deel goed overeind, maar daarna is het de vraag of jongeren het nog interessant zullen vinden. Het Engels is makkelijk, behalve het dialect uit Yorkshire. Engelstaligen kunnen dit boek vanaf ca. 12 jaar lezen, anderstaligen …Lees verder

Over Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett (Manchester, 24 november 1849 – Plandome Manor, 29 oktober 1924) was een Britse roman- en toneelschrijfster. Ze is bekend door haar kinderboeken, waaronder De geheime tuin en De kleine Lord (Little Lord Fauntleroy), dat in 1921 onder de oorspronkelijke titel werd verfilmd.

Leven

Frances H. Burnett werd geboren in Cheetham Hill, Manchester, als Frances Eliza Hodgson. Haar vader stierf in 1854, toen ze drie jaar was. Haar moeder moest zien rond te komen met vijf kinderen. Het gezin leefde in grote armoede in de achterbuurten van Manchester. In 1856 emigreerde het gezin op aandringen van een oom van Frances naar Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het gezin nog even arm was, kwamen ze door deze verhuizing in een betere omgeving te wonen.

Na het overlijden van haar moeder in 1867 werd Burnett als 18-jarige hoofd van het gezin met nog twee jongere kinderen. Ze onder…Lees verder op Wikipedia