Boek
Nederlands

De geheime tuin

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mary komt als wees terecht in een groot landhuis. Ze ontdekt daar een ommuurde tuin waar ze niet in kan. Ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze hoort steeds een kind huilen. Vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Titel
De geheime tuin
Auteur
Frances Hodgson Burnett
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2011
339 p.
Aantekening
Lettertype dyslexie
ISBN
978-94-91638-21-3

Besprekingen

Mary komt als wees terecht in Huize Misselthwaite in Londen, een groot landhuis met veel kamers die bijna allemaal afgesloten zijn. Mary moet erg wennen aan haar nieuwe thuissituatie. Ze gaat op ontdekking in de tuinen die bij het huis horen en in het huis zelf. Mary ontdekt een ommuurde tuin, waarvan de deur op slot zit, maar ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze hoort namelijk voortdurend het geluid van een huilend kind. Mooi geschreven en aangrijpend verhaal, waarin de personages goed uitgewerkt zijn en allemaal een verandering in karakter doormaken. Geschreven in lettertype Dyslexie en dus bedoeld voor kinderen met dyslexie, die over het algemeen enige leesachterstand hebben. Helaas bevat het boek geen enkele illustratie die de kinderen tot steun kan zijn en zal daardoor voor hen niet aantrekkelijk zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett (Manchester, 24 november 1849 – Plandome Manor, 29 oktober 1924) was een Britse roman- en toneelschrijfster. Ze is bekend door haar kinderboeken, waaronder De geheime tuin en De kleine Lord (Little Lord Fauntleroy), dat in 1921 onder de oorspronkelijke titel werd verfilmd.

Leven

Frances H. Burnett werd geboren in Cheetham Hill, Manchester, als Frances Eliza Hodgson. Haar vader stierf in 1854, toen ze drie jaar was. Haar moeder moest zien rond te komen met vijf kinderen. Het gezin leefde in grote armoede in de achterbuurten van Manchester. In 1856 emigreerde het gezin op aandringen van een oom van Frances naar Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het gezin nog even arm was, kwamen ze door deze verhuizing in een betere omgeving te wonen.

Na het overlijden van haar moeder in 1867 werd Burnett als 18-jarige hoofd van het gezin met nog twee jongere kinderen. Ze onder…Lees verder op Wikipedia