Boek
Nederlands

Drakenvuur

Folkert Oldersma (auteur), Joachim Sneyers (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Yorna (ik-figuur) en Reinout leren een professor in de drakologie kennen. Hij stuurt hen naar een parallelle wereld waar draken leven. Ze sluiten vriendschap met het blauwe draakje Garold. Kunnen Yorna en Reinout de draken helpen in hun strijd tegen tiran Ravenick? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
Drakenvuur
Auteur
Folkert Oldersma
Illustrator
Joachim Sneyers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2019
185 p. : ill.
ISBN
9789044835793 (hardback)

Besprekingen

Reinout en Yorna (ik-persoon), twee dikke vrienden, raken per ongeluk in een spannend avontuur verzeild. Een geheimzinnige professor in de drakologie leidt hen naar een parallelle wereld waarin draken leven. Ze sluiten vriendschap met het blauwe draakje Garold, die hen vertelt over de tiran Ravenick die in hun wereld heerst. De gevolgen van zijn wrede acties zijn zelfs voelbaar in de wereld van Reinout en Yorna. Om beide werelden te redden, moeten de vrienden een spannende queeste volbrengen. Kunnen ze de draken helpen en een eind maken aan alle problemen? Een heerlijk vlot weglezend boek voor kinderen die gek zijn op sprookjes, draken, of gewoon een goed verhaal. Door de korte zinnen en het eenvoudige taalgebruik is het verhaal goed afgestemd op de doelgroep, maar dat is absoluut niet ten koste gegaan van het geheel. Het voelt in veel opzichten zelfs volwassen qua inhoud en opbouw en is voorzien van een subtiele humor die aansluit bij de doelgroep. Reinout en Yorna zijn grappige en s…Lees verder

Over Folkert Oldersma

Folkert Oldersma (Leeuwarden) is een Nederlands auteur van fictie, non-fictie en drama.

Biografie

Folkert Oldersma debuteerde in 1982 met het bekroonde tv-spel De Oproep (VARA) met in de hoofdrol Lex Goudsmit, waarna hij deel uitmaakte van Collectief Foks dat scenario’s schreef voor televisie. Daarnaast schreef hij spelen voor het theater. Met Menno van Veen schreef hij een boek over de provincie Drenthe. Naast zijn medewerking aan diverse methodes schreef hij voor het onderwijs artikelen en de boeken ‘Knap lastig?’ (over hoogbegaafdheid, met Heidi Rubingh) en ‘Leren onderzoeken binnen wetenschap en techniek’ (met Henk de Vries en Jimke Nicolai). Sinds 2015 schrijft hij jeugdboeken en boeken voor Young Adults.

Boeken

Informatief

  • 2013 Leren onderzoeken (co-auteur Henk de Vries - Levend Leren)
  • 2013 Knap lastig? (co-auteur Heidi Rubingh - Levend Leren)
  • 2019 Dre…Lees verder op Wikipedia