Boek
Nederlands

Dubbel succes

Els Ruiters (auteur), Sam Loman (illustrator)
+1
Dubbel succes
×
Dubbel succes Dubbel succes
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Nikki mag babysitten voor een Russische sterzangeres en gaat regelmatig mee op tournee. Ze heeft moeite om de tweelingjongetjes uit elkaar te houden en hun Russische namen te onthouden. Bovendien willen haar ouders dat ze de weekenden aan huiswerk besteedt. Maar Nikki geeft niet op.
Onderwerp
Babysitten
Titel
Dubbel succes
Auteur
Els Ruiters
Illustrator
Sam Loman 1983-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
93 p. : ill.
ISBN
9789021669687 (hardback)

Besprekingen

Dubbel succes verschijnt in de reeks ‘Babysit Babes’ van Els Ruiters. Het oogt niet alleen als een typisch meisjesboek, het verhaal draait ook echt alleen om een stel meiden.
De vier meisjes hebben zich goed georganiseerd als babysitters, maar het wordt pas spannend als een van hen een bijzondere klus krijgt. Nikki mag met de Russische sterzangeres Olga mee op tournee als oppas voor haar peutertweeling Aleksander en Dimitri. Nikki heeft het moeilijk met die nieuwe wereld van luxe, met privéchauffeur en eigen kok. Ze stoort zich mateloos aan de klassieke kleding van de kinderen en aan het feit dat ze aanwezig moeten zijn bij elk optreden van hun moeder, terwijl ze eigenlijk moeten slapen. Olga is het gewend om altijd gelijk te krijgen, maar Nikki leert haar dat kinderen geen klonen zijn die opgevoerd moeten worden om hun moeders geluk te delen. Vreemd genoeg kan Olga de assertieve houding van Nikki appreciëren en haar houding verandert gaandeweg. Ze helpt Nikki zelfs wannee…Lees verder
De Babysit Babes is een oppascentrale van de vier vriendinnen Moniek, Nikki, Lisa en Aïsha. Aan het begin van het boek worden ze voorgesteld. In dit zevende deel uit de serie* is Nikki (15) de hoofdpersoon. Zij wordt gevraagd als oppas voor de peutertweeling van Olga Petersen, een beroemde Russische zangeres die op tournee gaat. Maar wanneer Nikki’s schoolprestaties achteruit hollen, moet ze er van haar ouders mee stoppen en misschien naar een andere school. Diva Olga blijkt dan ook nog een andere gave te hebben: die van huiswerkhulp. Nikki en haar vriendinnen zijn doorsnee middelbareschoolmeisjes uit verschillende gezinssituaties. Het in actueel woordgebruik, vlot geschreven avontuur van Nikki is niet echt realistisch, de karakters wat clichématig, maar hun bezigheden, liefhebberijen en verliefdheden zullen meisjes aanspreken. De volle bladspiegel zonder illustraties, en met een snelle opeenvolging van acties, maakt het boek vooral geschikt voor de betere lezers. Ook in dit deel staa…Lees verder

Over Els Ruiters

Els Ruiters (Eindhoven, 28 maart 1964) is een Nederlandse auteur van jeugdboeken, chicklit en thrillers. Ruiters werkt parttime als dtp'er / grafisch vormgever.

Bibliografie

Jeugdboeken

 • De bsk-club (Uitgeverij Ploegsma)
 • De bsk-club: Flashback! (Uitgeverij Ploegsma)
 • Het geheim van de vleermuisjager (Uitgeverij Leopold)
 • Babysit Babes 1: Chips en zakgeld (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 2: Om te zoenen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 3: Slippers en laptops (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 4: Pizza met problemen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 5: In de wolken (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 6: Verliefd XXL (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 7: Dubbel Succes (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 8: Kampvuur en kusjes (Uitgeverij Ploegsma)
 • De onmogelijke opdracht (Uitgeverij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties