Luisterboek
Nederlands

De jongen in de jurk

David Walliams (auteur), Ruud De Wild (verteller)
+1
De jongen in de jurk
×
De jongen in de jurk De jongen in de jurk
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Dennis (12) houdt van voetballen, maar ook van mooie dameskleding. Hij raakt bevriend met de mooie Lisa. Ze stelt voor dat Dennis verkleed als meisje met haar mee naar school gaat. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Anders zijn
Titel
De jongen in de jurk
Auteur
David Walliams
Verteller
Ruud De Wild
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy in the dress
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
2 cd's
Speelduur
ca. 2,5 u.
ISBN
9789047608523

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door radio-DJ en kunstenaar Ruud de Wild. Dennis (12) woont met zijn wat sikkeneurige vader en broer John. Hun moeder is weggegaan. Dennis houdt van voetballen, maar ook van talkshows en het tijdschrift Vogue en is gek op mooie dameskleding. Als hij op een dag moet nablijven, ontmoet hij het mooiste meisje van de school, Lisa. Zij nodigt hem bij haar thuis uit om Vogues te bekijken en de ontwerpen die ze zelf gemaakt heeft. Ze besluiten een grap uit te halen: Dennis gaat als Franse uitwisselingsscholier Denise mee met Lisa naar school. Het rechttoe rechtaan verhaal is in vlotte stijl geschreven. Het einde is wel heel wensvervullend. De verteller maakt af en toe een rechtstreekse, vaak grappige opmerking tegen de lezer: 'Hoge hakken zijn wel even wennen. Niet dat ik uit ervaring spreek, beste lezer. Ik heb het van horen zeggen.' Het taalgebruik is eenvoudig, op een paar Franse zinnen na, maar die begrijpt zelfs de auteur niet, …Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia