Boek
Nederlands

Hocus pocus pinguïn

David Vlietstra (auteur), Hiky Helmantel (illustrator)
+1
Hocus pocus pinguïn
×
Hocus pocus pinguïn Hocus pocus pinguïn
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Goochelaar Goof neemt een pinguïn als nieuwe assistent voor zijn trucs. Zijn act is een groot succes, totdat pinguïn Achilles wordt gestolen. Goof moet een slim plannetje bedenken om Achilles terug te krijgen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Goochelen
Titel
Hocus pocus pinguïn
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Hiky Helmantel
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
88 p. : ill.
ISBN
9789044827019 (hardback)

Besprekingen

Goochelaar Goof neemt een pinguïn als nieuwe assistent voor zijn trucs. Dat maakt zijn act een groot succes, tot het diertje wordt gestolen. Goof moet hem met een slim plannetje zien terug te krijgen, maar dan doen zich meer problemen voor. Auteur Vlietstra schept een heerlijk eenvoudige en positieve wereld, waarin niemand van pratende dieren opkijkt, naïeve figuren het verhaal leiden en eigenaardige situaties heel logisch aanvoelen. Dit maakt het een luchtig en grappig geheel, dat zonder lastige woorden is geschreven en nergens saai wordt. De personages zijn stereotype, maar hebben genoeg persoonlijkheid om als lezer voor te vallen. De hoofdstuktitels maken stuk voor stuk nieuwsgierig en verwijzen naar kleine, maar belangrijke en humorvolle details. Er zijn enkele simpel ogende illustraties, bestaande uit louter essentiële, stevig gezette lijnen in grijs potlood. Zij sluiten aan bij de eenvoud van het verhaal en tonen vaak overdreven gezichtsuitdrukkingen. Een gniffelend leuk boek om…Lees verder

Hocus pocus pinguïn

Goof, een goochelaar, heeft geen konijnen meer om uit zijn hoed te toveren. De konijnen zien het niet meer zitten. Hij vraagt raad aan Dieuwertje, die een dierenwinkel heeft. Zij heeft een schitterend idee om de konijnen te vervangen: een enthousiaste pinguïn met de naam Achilles. Goof en Achilles worden de beste vrienden en hebben heel veel succes met hun optreden. Maar op een dag verdwijnt de pinguïn en Goof gaat naar hem op zoek. Het wordt een heel avontuur voor Goof maar uiteindelijk wordt Achilles gevonden en kunnen ze weer veel kinderen blij maken.

Een dol avontuur met een pinguïn en een goochelaar in de hoofdrollen. De schrijver legt veel humor aan de dag en sleept je mee in dit verhaal van het begin tot het einde. Het verhaal is ook heel spannend geschreven en de vriendschap tussen Goof en zijn vriendje wordt heel oprecht weergegeven. De humor is zoals gezegd nooit ver weg en die is verrassend en fris. De tekeningetjes zijn een leuke aanvulling. Kinderen die met …Lees verder

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia