Boek
Nederlands
Het leven van drie vrouwen uit verschillende sociale kringen krijgt door een aardbeving in San Francisco een onverwachte wending.
Titel
Roeping
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Amazing grace
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
367 p.
ISBN
9789021801063

Besprekingen

Een liefdadigheidsgala ten bate van de kinderafdeling van een ziekenhuis brengt mensen met een totaal verschillende achtergrond bij elkaar. De avond lijkt, net zoals voorgaande edities, een enorm succes te worden, totdat een aardbeving letterlijk en figuurlijk de levens van de hoofdpersonen door elkaar schudt. Mensen vluchten alle kanten op. Zowel het goede als het slechte wordt in noodsituaties naar boven gehaald, zo ook hier. De een vlucht onbekommerd om anderen voor zijn leven, terwijl anderen proberen de gewonden zo goed mogelijk te helpen. De belangrijkste ster van de avond, een wereldberoemde tienerzangeres genaamd Melanie Free, is een van de mensen die zich onmiddellijk inzetten voor de slachtoffers, zeer tegen de zin van haar moeder, die alleen maar aan de carrière van haar dochter denkt. Maggie, een non die de avond bijwoont en gewend is aan liefdadigheidswerk, is ook een van de mensen die klaarstaat voor anderen.
Sarah, de organisatrice van de benefietavond, keert te vo…Lees verder
Drie totaal verschillende vrouwen komen dankzij een noodlottige gebeurtenis tot elkaar. Sarah Sloane is de organisator van een benefietgala, dat gefinancierd wordt door haar gefortuneerde echtgenoot, die zijn neus echter ook in minder florissante zaken lijkt te steken. Op het gala ontmoet ze de sympathieke 19-jarige Melanie, die gevierd zangeres is, maar eigenlijk veel liever mensen zou helpen. Die wens komt in vervulling als het gala verstoord wordt door een zware, dodelijke aardbeving. Sarah en Melanie zetten zich zonder aarzeling in als vrijwilliger en worden daarbij gesteund door de non Maggie. De drie vrouwen leren zich en elkaar tijdens deze ingrijpende gebeurtenis goed kennen en komen tot enkele drastische beslissingen over hun leven. Deze roman bevat de standaardingrediënten voor een gemiddeld Steel-boek: drama, spanning, en vooral veel romantiek. De hoofdpersonages zijn interessant, maar de ramp wordt wel wat onrealistisch weergegeven. De echte Steel-fan zal zich echter goed …Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia