Boek
Nederlands

Hoe maak ik een aap?

+1
Hoe maak ik een aap?
×
Hoe maak ik een aap? Hoe maak ik een aap?

Hoe maak ik een aap?

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe maak je een aap? En hoe maak je een pop? Kim zegt stap voor stap wat je moet doen. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Tekenen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Hoe maak ik een aap?
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
21 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719495 (hardback)

Besprekingen

Hoe maak je een aap? En een pop? Informatief boek over tekenen en knutselen, met eenvoudige woordjes en heel korte zinnetjes. Per hoofdstukje is er eerst een inleidend tekstje waarin Kim vertelt wat ze gaat maken. Vervolgens wordt in stappen uitgelegd wat je moet doen, geïllustreerd met duidelijke, aantrekkelijke kleurenillustraties. Schreefloos lettertype; geen hoofdletters. Een heel leuke uitgave, waarin in heel eenvoudige taal verteld wordt hoe je leuke tekeningen en knutsels maakt. Deze uitgave is een heel interessante en aantrekkelijke aanwinst tussen de vele eerste leesboekjes met verhaaltjes. Het sluit aan bij kern 5 van de leesmethode Veilig Leren Lezen en kan na ongeveer 12 weken leesonderwijs worden gelezen. AVI-M3. Nu met meelees-cd (ca. 15 min.) waarop de tekst op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia