Luisterboek
Nederlands

Het paard en de jongen

C.S. Lewis (auteur), Piet Van der Pas (verteller)
+1
Het paard en de jongen
×
Het paard en de jongen Het paard en de jongen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als een arme vissersjongen erachter komt dat hij een vondeling is, vlucht hij met zijn sprekende paard om te voorkomen dat hij als slaaf moet werken
Titel
Het paard en de jongen
Auteur
C.S. Lewis
Verteller
Piet Van der Pas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The horse and his boy
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
4 cd's
Speelduur
5 uur en 10 min.
ISBN
9789047602514

Andere formaten:

Besprekingen

Dit luisterboek bestaat uit vier cd's die samen een speelduur van iets meer dan vijf uur hebben. Het verhaal wordt voorgelezen door Piet van der Pas.

C.S. Lewis' Het paard en de jongen speelt zich af tijdens de Gouden Eeuw van Narnia, dus tijdens de heerschappij van de kinderen uit Het betoverde land achter de kleerkast (De Leeswelp 2005, p. 24). Shasta werd als baby gevonden door een arme visser die in het land Calormen woont, ten zuiden van Narnia, en die hem mee naar huis nam om hem klusjes te laten opknappen. Wanneer hij Shasta als slaaf wil verkopen aan een rijke Tarkaan, verzucht de jongen tegen diens paard dat hij zou willen dat het dier kon praten, zodat het zou kunnen zeggen wat voor man zijn baas is. Tot zijn grote verbazing blijkt Brie een Narniaans paard te zijn dat inderdaad kan praten, in tegenstelling tot de paarden uit Calormen. Brie vertelt dat de Tarkaan Shasta niet goed zal behandelen, en samen besluiten ze naar Narnia te vluchten. Onder…Lees verder
Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur/regisseur Piet van der Pas. In de 'Gouden Eeuw', in het zuiden van Calormen leeft in een vissershutje een elfjarige jongen, Shasta. Hij wordt slecht behandeld door zijn stiefvader. Op een dag komt een Tarkaan op een prachtige schimmel te gast in het hutje. Shasta ontdekt dat dit paard kan praten en ze besluiten samen te vluchten naar het land Narnia. Onderweg sluit een meisje te paard, Aravis, zich bij hen aan. Vele avonturen staan hen te wachten, eerst in het vijandige land Calormen. Ze horen daar van de snode plannen van de vijand om het slot Anvard in Narnia te veroveren. Ze doen hun uiterste best de vijand vóór te zijn om de koning van Narnia te kunnen waarschuwen. Een romantisch avonturenverhaal met heel veel details in een sprookjesachtige sfeer. De tijdloze verwijzingen van morele aard zijn wat nostalgisch. Derde deel in de Kronieken van Narnia.

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia