Strip
Nederlands

De klauw

Claus D. Scholz (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Terwijl Merlijn afscheid neemt en naar Cornwall terugkeert, verkiest de Rode Ridder nog wat langer in de Languedoc te vertoeven. Johan wordt er echter geconfronteerd met het schrikbewind van graaf Lagriffe. De graaf werkt samen met de inquisitie om de laatste Katharen op te sporen en terecht te stellen om zichzelf te verrijken. Bij de terdoodveroordeling van twee soldaten wier lot Johan niet onver
Titel
De klauw
Auteur
Claus D. Scholz 1949-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, © 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789002256998 (paperback)

Besprekingen

De Rode Ridder is een strip uit de Vandersteen-stal. Hoofdpersoon is ridder Johan, die het onrecht bestrijdt op de bekende zwart-witmanier uit het klassieke ridderverhaal. In veel verhalen uit deze serie wordt het specifiek middeleeuwse element echter wat naar de achtergrond gedrongen en treden sf-elementen op de voorgrond. Ook wordt een en ander regelmatig gelardeerd met magie, tovenarij en allerlei occulte zaken of exotische figuren zoals ninja's of een Indiase sekte die zich toelegt op wurgmoorden. Het lijkt alsof door het toevoegen van deze elementen geprobeerd wordt de vaak vlakke verhalen kwalitatief enigszins op te krikken, wat uiteindelijk toch niet het oppervlakkige karakter van deze serie kan verhullen, waarbij nog de rommelige tekenstijl (in kleur) opvalt. Vooral de Rubensiaanse vrouwenfiguren zijn vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Claus D. Scholz

Claus D. Scholz (13 mei 1949) is een Duitse striptekenaar.

Biografie

Scholz werd in 1965 etalagedecorateur in Wolfsburg. Omdat hij graag striptekenaar wilde worden verhuisde hij in 1972 naar Antwerpen om zijn diensten aan te bieden aan Willy Vandersteen. Deze had op dat moment niemand nodig, maar wees hem door naar Frank Sels, die tot 1966 zorgde voor de inkting van De Rode Ridder.

Samen met Sels maakte Scholz de stripreeks Zilverpijl voor de Duitse markt. Ze schreven in zeven jaar 194 verhalen. Scholz schreef zelf ongeveer 50 scenario's en zorgde voor de inkting.

In 1979 tekende Scholz voor het weekblad Kuifje zes korte verhalen en illustraties voor enkele stripreeksen zoals Vlammende Speer, Lasso en Chick Bill.

Scholz tekende voor het Duitse Marvel Comics in die periode meer dan 150 covers en verschillende televisie- en filmsatires.

Begin jaren 80 kwam Scholz bij Studio Vandersteen terec…Lees verder op Wikipedia

Suggesties