Strip
Nederlands

Trek eens aan mijn vinger

Charel Cambré (auteur)
+1
Trek eens aan mijn vinger
×
Trek eens aan mijn vinger Trek eens aan mijn vinger

Trek eens aan mijn vinger

In de reeks:
Jump; 19
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De gags verschenen in het jeugdblad Stoer en zijn nu gebundeld in een album ! Lachten met avonturen van de bekende jonge helden van stripauteur Charel Cambré. JUMP rules.
Titel
Trek eens aan mijn vinger
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Strip 2000, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789462800519 (paperback)

Besprekingen

'Jump' is een leuke frisse stripserie over drie tieners die dik met elkaar bevriend zijn. Dit album bestaat uit 46 één-pagina grappen. De ene grap is uiteraard geslaagder als de andere, maar vele beginnende pubers zullen er veel van herkennen en smakelijk kunnen lachen om de soms hilarische grappen. De serie kenmerkt zich vooral door de vrolijke, kleurige tekeningen en gemakkelijk te volgen teksten. Vaak zijn het variaties op grappen die de lezer al eerder in andere strips heeft gezien, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Omdat de personages herkenbaar zijn, zal het veel kinderen vanaf een jaar of 10 aanspreken. In iedere klas zit wel een skater of een slimmerik die met allerlei uitvindingen komt of een meisje die de boel bij elkaar houdt. Afzonderlijk leesbaar naast het voorgaande deel, 'Het brein van Brains' (2014)*, en andere delen in deze serie.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia