Strip
Nederlands

Het brein van Brains

Charel Cambré (auteur), Bruno De Roover (scenarist)
+1
Het brein van Brains
×
Het brein van Brains Het brein van Brains
In de reeks:
Jump; 18
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het album waar alle JUMP liefhebbers op hebben gewacht en dat zijn er heel veel! Eindelijk weer een heel nieuw JUMP verhaal na het bijzondere deel 17, waarin Charel Cambre de lezers meenam in het ontstaan van de reeks. Deel 18 is reuze spannend! niet te missen!
Titel
Het brein van Brains
Auteur
Charel Cambré 1968-
Scenarist
Bruno De Roover
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Strip 2000, 2014
40 p. : ill.
ISBN
9789070060671 (paperback)

Besprekingen

Een kleurrijke strip over de tieners Brains, Dweezil en Lisa en hun eigenzinnige huisdier, het gordeldier Armando. De slimme Brains weet in Amerika een stukje te pakken te krijgen van de hersenen van Einstein, het grootste genie van de vorige eeuw. Maar daarna laat hij het uitgroeien en gebeuren er vreselijke dingen. Hoe krijgen de drie alles weer in orde? Met veel humor natuurlijk en met durf. Deel achttien van deze reeks met losse verhalen die vooral in België populair is bij jong en oud. Eigentijds, vlot scenario en dito tekeningen die de jeugd aanspreken. Weer een aardig fris en spannend verhaal vol met grappen. Vooral voor de jeugd vanaf eind basisschool en de middelbare school, maar ook ouderen lezen het met plezier in België. Wie weet, is dit de doorbraak naar Nederland. De serie is leuk genoeg en de enkele Vlaamse uitdrukking leidt niet af van het verhaal. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Een nieuwe start' (2013)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties