Strip
Nederlands

Haai five!

Charel Cambré (auteur)
In de reeks:
Jump; 8
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Haai five!
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
30 p. : ill.
ISBN
9789002236747 (softcover)

Besprekingen

De serie 'Jump' is over het algemeen een hele leuke verfrissende strip. Dit deel valt op dat gebied een beetje tegen. De drie hoofdpersonen, Dweezil, de skater, Lisa, het slimme meisje en Brains, de uitvinder, gaan samen met de vader van Brains naar een aquariumpark in Frankrijk. Ze gaan op zoek naar een vrouwtjes-clownvis voor de eenzame Kasper, clownvis van Brains. Tijdens hun bezoek aan het aquariumpark komt ook de president van Frankrijk op bezoek en een complot voor een aanslag wordt door Lisa vermoed, maar niets is minder waar. Ondertussen wordt Dweezil hopeloos verliefd op een Frans meisje. Zowel Dweezil als de clownvis Kasper komen aan een vriendinnetje. Het tekenwerk van de serie is lekker helder en humorvol, mede door de inkleuring. Helaas is het verhaal dit keer wat minder, maar dat zal de fans van de serie niet deren. Los leesbaar naast het vorige deel, 'De tijd-tattoo' (2015)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia