Makkelijk lezen
Nederlands

Geheime gangen

Bies Van Ede (auteur), Eric J. Coolen (illustrator)
+1
Geheime gangen
×
Geheime gangen Geheime gangen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sybrands vader heeft een luchtfoto van de binnenstad. Daarop staat een grote tuin. Volgens Sybrand is die tuin er niet. Samen met een meisje uit de buurt gaat hij op onderzoek uit. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Leesniveau
AVI E5, AVI 5
Titel
Geheime gangen
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Eric J. Coolen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
59 p. : ill.
ISBN
9789048710508 (hardback)

Besprekingen

In het weekend is Sybrand bij zijn vader en doordeweeks is hij bij zijn moeder. Zijn vader is net verhuisd naar de oude binnenstad, en Sybrand kent de buurt nog niet en heeft er ook nog geen vrienden. Zijn vader heeft een luchtfoto van de buurt gekocht en daarop ontdekt Sybrand een grote tuin, die er volgens hem niet is. Samen met Marianne, een meisje uit de buurt, gaat hij door stegen, gangen, tuinen en binnenplaatsen op zoek naar de mysterieuze tuin. Tijdens deze zoektocht komen zij allerlei mensen tegen en uiteindelijk weten zij het geheim van de grote tuin (en de foto) op te lossen. Deeltje uit de serie 'Zoeklicht'*, voor kinderen die nog enige moeite hebben met lezen. Het verhaal is vlot geschreven, aangepast aan het leesniveau van de beoogde doelgroep, AVI-E5 en de spanning wordt redelijk goed opgebouwd, met een verrassend, niet erg voorspelbaar slot. Ook binnen de hoofdstukken is er sprake van een duidelijke spanningsboog. De acht paginagrote zwart-witillustraties en de omslagi…Lees verder

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties