Boek
Nederlands

Vrolijk kerstfeest !

Betty Sluyzer (auteur), Suzanne Diederen (illustrator)
+1
Vrolijk kerstfeest !
×
Vrolijk kerstfeest ! Vrolijk kerstfeest !
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Mats en Dana gaan samen met papa de kerstboomcake versieren die mama heeft gebakken. Die nemen ze mee naar opa en oma, want daar gaan ze kerstfeest vieren met elkaar. Prentenboekje met paginagrote kleurenillustraties met glitteraccenten. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Vrolijk kerstfeest !
Auteur
Betty Sluyzer
Illustrator
Suzanne Diederen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2010
[18] p. : ill.
ISBN
9789056477394 (hardback)

Besprekingen

Het is kerstfeest en Dana en Mats versieren met hun vader een kerstboomcake voor opa en oma. Prentenboekje uit de reeks 'Kimio peuterboekjes'*, over herkenbare onderwerpen uit de dagelijkse leefwereld van peuters en jonge kleuters. Dit eenvoudige, vriendelijke verhaaltje gaat over een onderdeel van het vieren van Kerstmis. De tekst bestaat uit korte regels met eenvoudige woorden, gedrukt in een schreefloze letter. De tekeningen over dubbele pagina's zijn vriendelijk en kleurig, met voelbare glitteraccenten. Een grappig papegaaitje vormt een terugkerend element. De bladzijden van dit kleine, bijna vierkante, gebonden prentenboekje zijn van stevig papier. Op de schutbladen staan acht op de doelgroep gerichte kerstliedjes op bekende melodieën. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Vrolijk kerstfeest!

Het is bijna Kerstmis. Dana en Mats mogen de kerstcake voor oma en opa versieren. Mats kiest voor een draak en Dana wil een engel knutselen. Als alles klaar is, gaan ze met mama en papa naar opa en oma voor het kerstfeest. Daar zorgt een papegaai (!) voor de vrolijke noot. Een boekje dat aanzet om samen met jonge kinderen het feest voor te bereiden. De klemtoon ligt op knutselen en de tekst doet er weinig toe. De illustraties zijn klaar en duidelijk maar weinig sprekend. Op de schutbladen staan meezingliedjes.