Boek
Nederlands

Sinterklaas en Pierewiet

Betty Sluyzer (auteur), Suzanne Diederen (illustrator)
+1
Sinterklaas en Pierewiet
×
Sinterklaas en Pierewiet Sinterklaas en Pierewiet
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pierewiet is een peuterpietje dat Sinterklaas helpt bij allerlei klusjes. Hij deelt snoepjes uit, strooit pepernoten, klimt in de schoorsteen en op het paard. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Sinterklaas en Pierewiet
Auteur
Betty Sluyzer
Illustrator
Suzanne Diederen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Kimio, 2009
[19] p. : ill.
ISBN
9789056477271

Besprekingen

Uitgeverij Kimio richt zich uitsluitend op de jongste lezers. Omdat er voor deze leeftijdsgroep nogal wat thema's zijn die regelmatig terugkomen, maken ze er werk van om ook deze thema's fris en oorspronkelijk te houden. En dat lukt verrassend goed met dit nieuwe Sinterklaasboek.

In dit boekje speelt een klein jongetje voor zwarte piet. Hij doet hard zijn best, want het is duidelijk dat hij veel van Sinterklaas houdt. Maar het blijft natuurlijk wel een kind: hij verstaat niet altijd alles even goed, en van de snoepjes smult hij zelf graag. Dat leidt tot humoristische situaties, en het is leuk dat de humor in dit boek écht op het niveau van de kinderen is.

Het verhaal loopt vlot, maar de tekst komt een beetje fragmentarisch over en het is niet altijd duidelijk wie wat zegt. Naast de tekst, op de tegenoverliggende bladzijde, staat steeds een zinnetje uit een Sinterklaasliedje. Jammer genoeg kent een doorsnee Vlaams kind niet al deze liedjes. Een grote troef van het verhaa…Lees verder
Pierewiet is een peuterpietje dat Sinterklaas terzijde staat bij allerlei klusjes. Hij helpt snoepjes uitdelen, pepernoten strooien, klimt in de schoorsteen en op het paard. Prentenboekje uit de reeks 'Kimio peuterboekjes'*, over herkenbare onderwerpen uit de dagelijkse leefwereld van peuters en jonge kleuters. Geïllustreerd met paginagrote tekeningen in vrolijke kleuren en grappige vormen. Op elke spread is een geheimzinnig flapje te vinden, waaronder een verrassing schuil gaat. Verder staan op elke spread enkele regels tekst, waarbij de laatste twee zinnen op elkaar rijmen en een herhalingselement bevatten. De situaties in het verhaal en op de tekeningen sluiten naadloos aan bij de sinterklaasliedjes waarvan in een vet wit lettertype steeds een zin genoemd wordt. Een vrolijk, eenvoudig prentenboekje voor peuters die zullen genieten van plaat en tekst en met de liedjes mee kunnen zingen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Sinterklaas en Pierewiet

Voor Sinterklaas breekt weer een vermoeiende tijd aan. Kleine Pierewiet mag Sinterklaas voor het eerst helpen. Voor de Sint komt dit goed uit maar Pierewiet amuseert zich graag en wil het speelgoed liever voor zich houden. Of hij een grote hulp is voor Sint valt te betwijfelen. Klein prentenboekje met een eenvoudig sinterklaasverhaaltje. Flapjes verbergen een of ander detail of een ondeugende streek van Pierewiet. De tekst is niet erg geïnspireerd en de houterige tekeningen zijn ronduit lelijk.