Boek
Nederlands

Roos is zoek

Bette Westera (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
Roos, Pim en hond Does zijn aan zee. Maar waar is Roos? Pim zoekt haar. Does zoekt mee. Wie vindt Roos? Strip op AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Verdwalen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Roos is zoek
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
21 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719297 (hardback)

Besprekingen

Roos, Pim en hond Does zijn aan zee. Dan is Roos ineens verdwenen. Pim en Does zoeken overal. Zullen ze haar vinden? Dit eerste leesboekje in de reeks Sterretjes in de vorm van een stripboek sluit aan bij kern 4 van de vernieuwde methode Veilig leren lezen. De uitgave bevat kleurrijke grote tekeningen die zwartomlijnd zijn, met een of twee plaatjes per pagina. De tekst is gezet in tekstballonnen, met korte zinnen en eenlettergrepige woorden. Het lettertype is schreefloos en er zijn geen hoofdletters gebruikt, AVI-M3. Een aantrekkelijke verzorgde uitgave. Nu met meelees-cd* (ca. 15 min.) waarop de tekst op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties