Luisterboek
Nederlands

Pippi doet boodschappen

Astrid Lindgren (auteur), Dieuwertje Blok (verteller)
+1
Pippi doet boodschappen
×
Pippi doet boodschappen Pippi doet boodschappen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad
Onderwerp
Boodschappen doen
Titel
Pippi doet boodschappen
Auteur
Astrid Lindgren
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
1 cd
Speelduur
31 min.
Aantekening
Bevat twee verhalen: Pippi woont nog altijd in Villa Kakelbont en Pippi doet boodschappen
ISBN
9789047601401

Besprekingen

Luisterboek met een integrale weergave van twee verhalen uit de omnibus 'Pippi Langkous'*, voorgelezen door Dieuwertje Blok. Pippi Langkous, het eigenwijze meisje dat in haar eentje in Villa Kakelbont woont terwijl haar vader als kapitein de zeeën bevaart, kan doen en laten wat ze wil. Daarbij komt dat ze zo sterk is, dat ze rustig een paard op kan tillen. Geen wonder dat de twee brave kinderen Tommy en Annika het heerlijk vinden om bij haar te komen spelen. De twee verhalen 'Pippi woont nog altijd in Villa Kakelbont' en 'Pippi gaat boodschappen doen' hebben na zoveel jaar nog niets aan charme verloren.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties