Boek
Nederlands

Jules kiest geel en blauw

+1
Jules kiest geel en blauw
×
Jules kiest geel en blauw Jules kiest geel en blauw

Jules kiest geel en blauw

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Jules niet kan kiezen tussen blauw en geel voor de muren van zijn kamer, koopt papa ze allebei. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Verven
Titel
Jules kiest geel en blauw / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2013
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355624 (hardback)

Besprekingen

Jules kiest geel en blauw levert een verrassend verhaaltje op. Jules mag zijn slaapkamer laten schilderen maar kan niet kiezen tussen de blauwe en gele verf. Thuis giet papa de twee kleuren bij elkaar en Jules ontdekt tot zijn verbazing een nieuwe mooie kleur, waarmee papa zijn kamer schildert. Op de kleurplaat maken Jules en zijn zus mooie tekeningen en schilderijen en worden ze omringd door verfdozen, potloden, kwasten, tubes verf enz. [Karin Van Camp]
Papa gaat de kamer van Jules schilderen. Jules mag zelf de kleur uitzoeken. In de verfwinkel kan hij maar niet kiezen tussen blauw en geel. Dus koopt papa ze allebei. Thuis mengen ze de kleuren en dan wordt het... iets heel anders! Maar Jules is helemaal tevreden. Dit oblong hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken bevat vrolijke kleurentekeningen. Het verhaal wordt verteld door een beperkte hoeveelheid tekst op de linkerbladzijde, maar vooral door de tekeningen die steeds rechts staan. Jules is een peuter die voor kinderen heel herkenbaar is. Het verhaal sluit aan op de belevingswereld van jonge kinderen. Zelfstandig te gebruiken deel uit de serie 'Dag Jules'*, een taalontwikkelingsprogramma voor peuters dat intussen is vernieuwd tot een totaalmethode, waar - naast drie pakketten van tien thematische prentenboekjes - allerlei extra materialen deel van uitmaken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties