Boek
Nederlands

Jules gaat winkelen

+1
Jules gaat winkelen
×
Jules gaat winkelen Jules gaat winkelen

Jules gaat winkelen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules mag met opa mee naar de winkel. Opa heeft groente nodig en fruit. Als opa de boodschappen heeft betaald, mag Jules de tas dragen. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Boodschappen doen
Titel
Jules gaat winkelen / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355600 (hardback)

Besprekingen

Oblong prentenboekje van stevig karton met twee afgeronde hoeken, waarin peuter Jules samen met opa boodschappen gaat doen. Opa heeft een boodschappenlijstje gemaakt: hij heeft groente nodig en ook fruit. Als ze alles hebben betaald aan de kassa, mag Jules de tas dragen. Opa vraagt of het wel gaat, maar Jules zegt dat hij de de tas helemaal niet zwaar vindt. Als ze thuis de boodschappen willen uitpakken, begrijpen ze waarom… Dit duidelijke, gestructureerde prentenboekje wordt enerzijds verteld door de heldere illustraties die in een dunomlijnd kader op de rechterpagina staan, en anderzijds door de eenvoudige, op de linkerpagina gedrukte tekst. Het maakt deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters, dat vernieuwd is naar een totaalmethode waarin ook andere leergebieden aan bod komen. Ieder boekje (dertig in totaal)* heeft een bepaald thema. Naast de boekjes zijn allerlei ondersteunende materialen beschikbaar voor gebruik op peuterspeelzalen en kinderopvang. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties