Boek
Nederlands

Zolang het licht is en andere verhalen

Agatha Christie (auteur)

Zolang het licht is en andere verhalen

Verzameling vroege korte detective- en romantische verhalen, elk voorzien van een korte toelichting over de plaats van het verhaal in het totale oeuvre van de beroemde auteur.
Titel
Zolang het licht is en andere verhalen
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
While the light lasts and other stories
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1998
205 p.
ISBN
90-245-2087-8

Besprekingen

Deze verhalen schreef de auteur in de jaren '20. Oorspronkelijk geschreven voor en verschenen in een Engels tijdschrift gebruikte 'de koningin van de misdaad' de thema's voor haar latere werk. De bundel begint met haar allereerste verhaal 'Het huis van dromen', waarin een van haar geliefde onderwerpen 'de driehoeksverhouding' centraal staat. In twee van de negen verhalen maakt Hercule Poirot zijn opwachting. Na elk verhaal volgt een korte uitleg en wordt de detective genoemd die een uitwerking is. In het licht van haar hele oeuvre een aanwinst, vooral voor de fans. Pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia