Luisterboek
Nederlands

Toen waren er nog ...

Ook verschenen als Tien kleine negertjes

Agatha Christie (auteur), Piet Van der Pas (verteller)
+1
Toen waren er nog ...
×
Toen waren er nog ... Toen waren er nog ...

Toen waren er nog ...

Ook verschenen als Tien kleine negertjes

Tien personen zijn op mysterieuze wijze uitgenodigd voor een weekeinde op een afgelegen eiland
Titel
Toen waren er nog ...
Ook verschenen als
Tien kleine negertjes
Auteur
Agatha Christie
Verteller
Piet Van der Pas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
And then there were none
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
6 cd's
Speelduur
ca. 6 uur
ISBN
9789047602828

Andere formaten:

Besprekingen

Deze 'whodunit', geschreven in 1939 en ook bekend als 'Tien kleine negertjes' is een van de bekendste boeken* van Agatha Christie, door haar zelf bewerkt tot een succesvol toneelstuk. Tien mensen, allen met een niet zo fraai verleden, worden uitgenodigd door een onbekende gastheer om een paar dagen door te brengen in een huis op een verder onbewoond eiland. Eén voor één worden ze vermoord. Wie is de moordenaar? Een knap geschreven mysterieverhaal, met een vernuftig plot dat de lezer/luisteraar tot het einde toe misleidt. Prettig voorgelezen door acteur en regisseur Piet van der Pas, die eerder onder andere 'Getuige à charge' voorlas.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia