Luisterboek
Nederlands

Getuige à charge en andere verhalen

Agatha Christie (auteur), Tessa Du Mée (verteller), Piet Van der Pas (verteller)
Vier korte klassieke verhalen met moord als centraal thema
Bevat
Cd 1 Getuige à charge / voorgelezen door Piet Van der Pas
Cd 2 Het testament / voorgelezen door Tessa du Mée
Cd 3 Het geheim van de blauwe vaas / voorgelezen door Piet Van der Pas
Cd 4 Huize Filomeel / voorgelezen door Tessa du Mée
Titel
Getuige à charge en andere verhalen
Auteur
Agatha Christie
Verteller
Tessa Du Mée Piet Van der Pas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein Media, 2006
4 cd's
Speelduur
ca. 3 uur 35 min.
ISBN
90-5444-425-8

Besprekingen

1. Getuige à Charge.

Leonard Vole zit in slechte papieren: hij wordt beschuldigd van de moord op Amelie French, een rijke dame op leeftijd. Zijn advocaat Mayherne gelooft echter in zijn onschuld en samen zette ze alle feiten op een rijtje: op een dag steekt Amelie met haar armen vol pakjes de straat over, ze schrikt van een aankomende bus en laat haar pakjes vallen. Leonard komt haar ter hulp en toevallig ontmoeten ze elkaar diezelfde avond op een feestje bij vrienden. Ze blijven elkaar ontmoeten. Na de moord op Amalie is Leonard de hoofdverdachte. Hij zit namelijk op zwart zaad en is de grote begunstigde in haar testament.

Agatha Christie weet hoe het gerecht functioneert en kent de gedachtegang van de jury.In dit verhaal laat Agatha Christie haar verbeelding de vrije loop. Ze voert daarbij personages ten tonele die excentriek maar heel efficiënt zijn.

We volgen de beklaagde, die met verbijstering in z'n stem en een onschuldige blik in de ogen maar niet kan begr…Lees verder
Van de 'koningin van de misdaad' een selectie van vier klassieke korte verhalen met moord als centraal thema. Het titelverhaal 'Witness for the prosecution' is een van de beroemdste korte verhalen die Agatha Christie ooit heeft geschreven en verscheen eerder als toneelstuk en werd later verfilmd door Billy Wilder, met in de hoofdrollen Marlene Dietrich en Charles Laughton. Daarnaast zijn de verhalen Het testament, Het geheim van de blauwe vaas en Huize Filomeel te horen. Net als in haar detectives hebben de verhalen knap opgebouwde intriges en levendige hoofdpersonen. Acteur/regisseur Piet van der Plas en actrice Tessa du Mée lezen rustig en duidelijk voor, met aparte stemmen voor de verschillende personages.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia