Openbare Bibliotheek Stabroek

Theo Baeten stelt voor: Meander

Theo Baeten stelt voor: Meander

Op donderdag 26 april stelt Theo Baeten in de bib van Stabroek zijn nieuwste roman voor, Meander. Stabroekenaar Theo Baeten (1957) debuteerde in 2006 met Satelliet van Liefde. Ook zijn daaropvolgende boeken, de regionale thrillers Object M (2008) en De weg terug (2010) werden erg goed onthaald. Zijn eerste drie werken gaf Baeten uit in eigen beheer, terwijl Meander gepubliceerd is bij uitgeverij Het Punt uit Dendermonde.

Meander is een reeks van elf kortverhalen waarin Laura en Simon de hoofdpersonages zijn. Alle verhalen staan los van elkaar, maar de twee protagonisten vormen een rode draad doorheen de bundel. De ene keer zijn ze een koppel alpinisten die in moeilijkheden komen op de Mont Blanc, de andere keer is zij de moeder en hij, een gevierd voetballer, de zoon. Dan weer is Simon een agressieve ex-gedetineerde, Laura een onschuldige kleuteronderwijzeres enzovoort. Één ding hebben alle vertellingen gemeen: de afloop is onvoorspelbaar.

De eerste thrillers van Theo Baeten hadden een sterke regionale verankering. Deze verhalenbundel heeft dat iets minder, maar toch is er in ongeveer de helft van de verhalen een link naar Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Antwerpen of een andere plek in de regio. De dialogen uit het laatste verhaal zijn zelfs geschreven in het Stabroekse dialect.

Bib Stabroek, Smoutakker 30 (tel.: 03/568.04.36)
Donderdag 26 april om 20u00
Gratis inkom (inschrijven is niet nodig)

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws