Herinrichting jeugdafdeling bib Stabroek

Nieuwe jeugdafdeling

In april en mei werd de hoofdbibliotheek te Stabroek grondig heringericht. Het hoofddoel van deze werken was om meer ruimte te bieden aan de collecties voor de jeugd. Concreet betekent dit dat de non-fictie afdeling en de jeugdafdeling, beide op het gelijkvloers van de bib, van plaats verwisseld zijn.

De nieuwe jeugdafdeling is volledig opgefrist: we hebben nu een prachtig podium waar kan voorgelezen worden of waar groepsactiviteiten kunnen doorgaan, er werd nieuw meubilair aangekocht en de indeling is herzien zodat de uitgebreide jeugdcollectie beter tot haar recht komt. Ook de collectie audiovisueel materiaal (cd’s, films, games…) op de eerste verdieping heeft meer plaats aangezien de afdeling strips voor volwassenen naar het gelijkvloers verhuisd is. Naast de herinrichting vonden tegelijkertijd ook schilderwerken en onderhoudswerkzaamheden aan de vloer plaats.

De werken startten na de paasvakantie en waren begin juni afgerond. Gedurende deze periode heeft de bibliotheek haar normale openingsuren behouden. Om dit mogelijk te maken, worden alle boeken, strips, tijdschriften en audiovisuele materialen tijdelijk verplaatst en compacter opgesteld. We proberen de hinder voor onze bezoekers uiteraard tot een minimum te beperken.

Houd zeker de Facebookpagina van de bib in het oog: hier houden we je op de hoogte met foto’s, commentaren of een blik achter de schermen.

Wij kijken alvast uit naar het resultaat en hopen u in juni te mogen verwelkomen in een nog leukere en gezelligere bib!