Een bibliotheek voor iedereen!

In het voorjaar van 2018 willen we beleidsmakers en iedereen die het horen wil overtuigen van het belang en de maatschappelijke meerwaarde van openbare bibliotheken. Want de bib is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. De bibliotheek staat met beide voeten in de lokale gemeenschap en beschikt over een toegewijd team dat dagelijks alles op alles zet om iedereen de juiste service te geven. En dat willen we graag zo houden, want sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Zij bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking ze moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking.

Daarom werkte de VVBAD, de koepelorganisatie voor Vlaamse bibliotheken, samen met enkele partnerorganisaties een campagne uit: #bibvooriedereen. Daarmee roepen we iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om ons bibliotheekcharter te ondertekenen. Zo geven we met zijn allen een sterk signaal dat bibliotheken belangrijk zijn en blijven. Vanaf 19 januari tot 23 april kan iedereen het charter ondertekenen. Het doel is om 75.000 handtekeningen te verzamelen. Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt en ontwikkelt? Onderteken dan het charter op http://www.bibvooriedereen.be en verspreid de tekst onder vrienden en kennissen.

Hartelijk dank voor uw steun!